Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георги Кадиев: Ако мерките на Фандъкова се приемат, "Топлофикация София" ще фалира

Снимка: БГНЕС

Общинският съветник от БСП Георги Кадиев се обяви против предложените от кмета на София Йорданка Фандъкова мерки за намаляване сметките за парно и топла вода. Вчера тя оповести няколко стъпки, които вънамерява да изложи на заседанието на Столичния общински съвет в четвъртък.

Георги Кадиев прогнозира, че ако нейните идеи се реализират, то "Топлофикация София" ще фалира. Фандъкова предлага да не се начисляват лихви върху прогнозната консумация, ако абонатът не се е издължил навреме, и въвеждане на таван за отчитане процента на сградната инсталация. Кадиев обаче смята, че основният проблем на общинското дружество е, че много от абонатите не си плащат сметките.

Като се срине "Топлофикация", тогава веригата цялата тръгва, ще се срине "Булгаргаз", ще се окаже, че в София няма как да се отоплявате, освен с ток примерно, ще изгърмят електрическите системи, защото те не са пригодени, това са 400 хиляди домакинства, които са на парно, не може да ги оставите без парно, нали така, ако ги оставите - те как ще се отопляват? Тези прибързани решения са изключително спорни.

Цялото интервю на Борислава Борисова с Георги Кадиев можете да чуете от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна