Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров отстъпи пред Новак Джокович на турнира в Индиън Уелс

Снимка: ЕПА / БГНЕС

Григор Димитров отстъпи пред Новак Джокович. Първата ни ракета загуби с 6:7 и 1:6 от световния №1 мача си в третия кръг на тенис турнира от серията "Мастърс" в Индиън Уелс.

21-годишният българин се представи прекрасно срещу най-добрия тенисист в света в първата част и дори можеше да вземе сета. Димитров водеше с 5:2, а след това сервираше за сета при 5:3, но допусна цели четири двойни грешки в рамките само на един гейм и това се оказа фатално.

Джокович записа 15-ата си поредна победа за сезона и остава без поражение от началото на 2013-а година. Сърбинът пласира само един ас срещу пет за Григор, но допусна два пъти по-малко двойни грешки - три.

Димитров и Джокович се срещнаха за втори път, след като сърбинът надигра с 6:3 и 6:2 хасковлията във втория кръг на "Мастърс" в Шанхай през октомври миналата година.

Българинът напуска турнира на сингъл с 45 точки за световната ранглиста и 26 000 долара от наградния фонд.

Опитах се да се задържа, да остана в мача. Започнах много слабо, много лошо. Той сервираше много добре, но направи 4 двойни грешки при 5:3 и ме върна в мача. Направи много непредизвикани грешки и аз просто трябваше да връщам топката в корта, сподели след срещата Джокович.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна