Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Леонид Базан с бронз за България от Европейското по борба

Леонид Базан спечели бронз за България на европейското по борба в Тбилиси, Грузия
Снимка: БГНЕС

Леонид Базан спечели трети медал за България от Европейското първенство по борба свободен стил в Тбилиси, Грузия. В категория 74 кг той победи в спора за бронзовото отличие арменеца Григор Григорян с 2:0 части (2:1, 4:0). За Базан това е трети медал от европейско първенство. Той има и два сребърни медала от шампионатите през 2011-а и 2012-а година, но в по-долната категория 66 кг.

Преди това Владимир Дубов в категория 60 кг спечели сребро, а Любен Илиев в категория 96 кг бронз.

Джанан Манолова остана пета. В категория 67 кг тя загуби в спора за бронза от Алине Фокен от Германия с 0:2 части (0:1, 3:5).

В категория 120 кг Димитър Кумчев победи Виктор Светлицкин от Гърция с 2:0, но след това загуби от Таха Акгюл от Турция 1:2 и в репешажа от Джамаладин Магомедов от Азербайджан с 0:2.

Виолета Атанасова в категория 55 кг загуби още в първия кръг от Мария Преволараки от Гърция 0:2, а след това и с туш репешажа си срещу Катажина Кравчик от Полша.

Иван Деливерски ще започне участието си на Европейското първенство по борба в категория 84 кг свободен стил срещу Гьорг Серегели от Германия, отреди жребият след претеглянето преди четвъртия ден от турнира в Тбилиси. При успех Деливерски ще играе с победителя от схватката между Анзор Уришев от Русия и Ищван Вереб от Унгария.

Елина Васева в категория 63 кг ще стартира участието си срещу румънката Беатрис Оанча. В потока на българката са Михайлик от Полша, Тражукова от Русия и Василенко от Украйна.

В категория 72 кг дебютантката Виктория Бобева ще срещне Сабира Алиева от Азербайджан, а в потока на нашата състезателка е и олимпийската шампионка Наталия Воробьова от Русия.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна