Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Касим Дал: Убеден съм, че ще минем 4-процентната бариера

Снимка: БГНЕС

Една от новите коалиции, които се създадоха за изборите на 12-и май, е между НДСВ и Народна партия "Свобода и достойнство". Според Касим Дал, заместник-председател на "Свобода и достойнство", коалицията е резултат от преговорите, но и от общите ценности, които защитават.

Ние сме може би най-новата партия и на тези избори нямаше как самостоятелно да участваме. Нямаме тази готовност. И в хода на преговорите и със СДС, и с НДСВ стигнахме до това споразумение. Не мисля, че хората, които сега са в НДСВ, имат вина за приватизацията на ЕРП-тата. Ние ще обясним това по време на кампанията.

По повод публикувана информация, че синът му е добил имоти по време на управлението на НДСВ, Касим Дал обясни, че това е семейното му жилище. Истината е, че става въпрос за едно жилище. Това може да се провери.

На въпрос на каква подкрепа ще разчита и вярно ли е, че изселническите организации са оттеглили подкрепата си, Дал обясни, че и в европейските страни, и в Турция работят много добре. Убеден съм, че на 12-и май ще видите резултатите от добрата работа на коалицията. Таван няма, убеден съм, че ще минем 4-те процента, каза Касим Дал.

Чуйте разговора в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени