Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стилиян Петров: Постепенно се завръщам към нормалния живот

Снимка: БГНЕС

Стилиян Петров разкри, че постепенно се завръща към нормалния си начин на живот и преминава към по-лека форма на лечение на левкемията, с която се бори от година насам.

Завърших всички тези интензивни терапии и отсега преминавам към по-лека форма на лечение, което се изразява в приемане на таблетки в продължение на две години. Това беше една много дълга година, но сега, след цялото това лечение, мога да се върна към нормалния си начин на живот, каза Стилиян Петров пред клубния сайт на "Астън Вила".

Капитанът на българския национален отбор и на "Астън Вила", който бе диагностициран с левкемия през март 2012-А година, е благодарен на подкрепата, която получи след новината за коварното заболяване и добави, че се чувства късметлия.

Имах своите тежки моменти, но също и добри моменти. Аз съм късметлия, защото някои хора с такава болест умират доста бързо. Радвам се, че тази година вече е зад гърба ми и сега се концентрирам върху нормалния живот, каза Петров.

Той си припомни началото на кошмара преди година, когато разбра за заболяването си.

В началото си мислех, че е обикновена настинка, нищо сериозно. Когато ми казаха диагнозата, бях леко шокиран, но го приех и просто исках веднага да започна лечението, разказа Петров, който в момента се намира в ремисия на заболяването след интензивна програма с химиотерапия.

Българският полузащитник се завърна в базата на "Астън Вила" тази седмица и пожела успех на съотборниците си в битката за оставане във Висшата лига.

"Вила" подължава да се бори и в последните няколко седмици показаха страхотна увереност и взеха няколко много важни точки.

Има още много мачове, много точки за разпределяне, така че няма за какво да се тревожим", каза Петров.

Той изказа благодарност на феновете за нестихващата подкрепа в 19-ата минута на мачовете, когато запалянковците ръкопляскат в знак на подкрепа за Стилиян.

19-ата минута е нещо невероятно. Не знам как мога да благодаря на феновете. Понякога се шегувам с приятели, когато те ми пращат съобщения "Още те аплодират в 19-ата минута, кога ще престанат?!

Относно плановете си за бъдещето, Стилиян Петров каза: Първо ще прекарам известно време със семейството, ще им покажа, че нещата се връщат към нормалния си ритъм и вече се чувствам много по-комфортно. Особено ми липсваха децата и сега те са щастливи, че отново съм си у дома. Надявам се скоро да отворя и моята фондация, която ще набира средства за борба с левкемията, както и други различни благотворителни дейности.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна