Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров достигна до четвъртфиналите в Монте Карло

Снимка: БГНЕС

Григор Димитров продължава с фантастичното си представяне на турнира в Монте Карло. Българинът се наложи с 6:2, 6:4 над Флориан Майер и се класира за четвъртфинал, където ще срещне Рафаел Надал.

Гришо изигра двубоя на изключително ниво и си гарантира успех след около час игра. С класирането си за четвъртфиналите българинът си гарантира 180 точки за ранглистата, които по всяка вероятност ще го вкарат в Топ 30 след обновяването на ранглистата в понеделник. Любопитно е да се отбележи, че Гришо достига до голямата осмица в турнира без загубен сет.

Първият сет започна равностойно, като в първите пет гейма пробиви нямаше. Двамата взимаха сравнително лесно сервис геймовете си, като само пред Григор се бе открил един брейк-бол още на старта, но той бе спасен майсторски от германеца. В шестия гейм Майер започна с двойна грешка, а след това допусна и две непредизвикани такива, с които позвили на Григор да поведе с 0:40. От тук нататък Гришо взе нещата в свои ръце и с прецизен минаващ удар направи първия пробив в мача - 4:2. Преднината бе затвърдена с нов гейм за българина, а малко след това втори пробив означаваше и първи сет за Димитров - 6:2 след по-малко от половин час игра.

В началото на втория сет Майер сложи край на серията от пет поредни гейма на сметката на Димитров и взе подаването си за 1:1. В третия гейм Майер стигна до 2 поредни точки за пробив, но Гришо намери най-добрите си удари в точния момент и съхрани подаването си. Още в ответния гейм пък българинът нанесе тежък удар и проби на 15, повеждайки в резултата с 3:1. От тук до края Гришо не допусна загуба на концентарция и гарантира мястото си в следващия кръг.

Неговият следващ съперник Рафаел Надал надигра Филип Колшрайбер със 6:2, 6:4.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна