Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ПФК "Лудогорец" със сертификат за управление на качеството

Снимка: Архив

ПФК "Лудогорец" стана първият български клуб, който премина успешно одит и ще получи сертитификат за съответствие на системата за управление на качеството (СУК) с изискванията на стандарта ISO 9001:2008. Одитът беше извършен от сертификационната организация "СЖС България" ЕООД (SGS).

В продължение на два дни проверяващите прегледаха цялата документация и процедурите, по които функционира клубът, и установиха, че ПФК "Лудогорец" се управлява в съответствие с най-добрите европейски практики.

В обхвата на сертификацията влизат следните дейности: Управление на професионален футболен отбор; Организиране и провеждане на учебно-тренировъчна и състезателна дейност; Управление на спортни бази за подготовка на футболисти; Рекламни услуги.

Макар и от скоро в елитната "А" група клубът демонстрира изключителна мотивация, високо ниво на управление и желание за постоянно усъвършенстване на административните и организационните процеси, свързани с неговото функциониране.

Сертифицирането по ISO 9001:2008 е в изпълнение на дългосрочната стратегия на мениджмънта на ПФК "Лудогорец" за следването на международно признати стандарти за управление на качеството.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна