Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров напусна с достойнство турнира в Монте Карло

Снимка: БГНЕС

Григор Димитров изигра страхотен 1/4-финален мач на турнира от сериите  "Мастърс" в Монте Карло. 21-годишният хасковлия загуби с 2:6, 6:2 и 4:6 от поставения под номер 3 в основната схема Рафаел Надал, но показа характер срещу "Краля на клея".

Най-добрият ни тенисист направи изключителните изпълнения в близост до мрежата и демонстрира невероятна игра в защита. За достигането си до тази фаза на надпреварата Димитров спечели 62 950 евро от наградния фонд и 180 точки за световната ранглиста. Това ще му позволи за първи път в кариерата му до момента да влезе в Топ 30 на световния тенис елит.

Заемащият 34-ата позиция в класацията на АТP българин не успя да запише третия си успех срещу състезател от Топ 10 на света. Досегашните два са срещу Томаш Бердих (Чехия) на "Мастърс"-а в Маями през 2012 г. и Янко Типсаревич (Сърбия) преди броени дни отново в Монте Карло.

Димитров пропусна да прекъсне впечатляващата серия на Надал в турнира. С днешната си победа световният номер 5 регистрира 45-ата си последователна победа в турнира и върви с големи крачки към рекордната девета поредна титла от изданието.

Съперник на седемкратния шампион от "Ролан Гарос" на 1/2-финалите ще бъде поставеният под номер 6 в схемата Жо-Вилфред Цонга (Франция), който елиминира по-рано днес Станислас Вавринка (Швейцария) с 2:6, 6:3, 6:4.

Тежка загуба. Разбира се, аз смятам, че дадох всичко от себе си днес. Рафаел Надал обаче е невероятен играч, невероятен борец. Рафа показа днес, че не само е най-добрият тенисист на тази настилка, но един от най-добрите тенисисти изобщо. Независимо, че паднах в първия сет, аз не загубих позициите си на корта и това ми помогна да спечеля втория сет. Когато започна третата част, на мен вече ми беше доста комфортно на корта. Започнах да играя много повече от основната линия, което сега вече знам, че не трябваше да правя толкова често. Рафа ми даде добър урок днес, сподели Григор Димитров след мача.

 Рафаел Надал пък аплодира представянето на Димитров

Димитров е обречен да бъде сред най-добрите. Той е на ход, има фантастично бъдеще. Всичко беше много трудно. Изненада ме способността му да връща топките. Не се отказваше. Димитров винаги беше готов и вкарваше топките на сложни места. Денят не беше толкова слънчев и настилката беше по-бавна. Ако топката беше "по-жива" и "експлозивна", щеше да е по-трудно за него. Не можах да тренирам достатъчно върху физиката си и затова ми липсваше постоянство и интензивност. Мачове като този ми помагат. Също така беше много важно, че успях да се преборя в третия сет.

 

По публикацията работи: БНР

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени