Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Йово Николов: Разработките срещу Флоров може да са от неполитическите противници на ГЕРБ

Снимка: www.bnt.bg

Свидетели сме на показност, да , има активност от страна на Прокуратурата около скандалите с използването на СРС-тата. Резултатите от действието на всяка една прокуратура са осъдителните присъди. Всичко останало е прах и фалш в очите на обществото, така журналистът Йово Николов от вестник "Капитал" коментира засилената активност на българската прокуратура.

Новият главен прокурор безспорно беше избран с гласовете на управляващите от ГЕРБ магистрати във ВСС. Някои разчитат знак за еманципацията му от ГЕРБ. Точно това е вид демонстрация. Но аз смятам, че няма да има ефект от гледна точка на съдебни дела срещу хора - длъжностни лица, които са злоупотребявали с използването на СРС-та. Действията на г-н Цацаров като съдия в Пловдив показваха една странна послушност по отношение на ГЕРБ.

Йово Николов е на мнение, че сюжетът със Станимир Флоров е бил допълнително придаден.

Т.е. на влака се качи още някой, който извади оперативните разработки срещу Флоров от преди 10 години. Според мен това са противници на ГЕРБ, но не е задължително те да са свързани с изборите и политиката. Цветанов направи достатъчно срещу много хора, за да не бъде долюбван. В самата партия ГЕРБ той не е много обичан, извън неговото лоби. Той поведе много войни, голяма част от тях - безпринципни. ГЕРБ е лидерска партия, тя се гради на обаянието на Бойко Борисов. Цветанов е допълнение към Борисов и то не много добро допълнение, коментира Николов.

Чуйте мнението на Йово Николов от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна