Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Бордо" спря устрема на "Сент Етиен" към зона "Шампионска лига" във Франция

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Устремът на "Сент Етиен" към зона "Шампионска лига" от френското първенство по футбол беше временно спрян от гостуващия тим на "Бордо", който спечели точка след нулево равенство в мач от 35-ия кръг на Лига 1.

"Сент Етиен" е четвърти с актив от 59 точки, а до края на сезона в елита има едва три кръга. Една точка аванс на третото място има "кръвният" враг "Олимпик" (Лион), който обаче играе срещу "Ница" в неделя вечер. Първите два отбора във Франция - "Пари Сен Жермен" и "Олимпик" (Марсилия), получават директни квоти за груповата фаза на Шампионската лига, докато третият ще играе плейофи.

"Сент Етиен" доминираше на собствения си терен в петък вечер, като габонският нападател Пиер-Емерик Обамеянг пропусна няколко добри положения за гол. Защитата на "Бордо" пък се справи сравнително добре под натиск, като гостите дори можеха да стигнат до гол в 73-та минута. Ударът от 20 метра на Жулиен Фобер обаче се отклони от напречната греда на вратата на Стефан Руфиер. "Бордо" остана на осмо място в Лига 1 с актив от 49 точки. "Олимпик" (Марсилия) играе по-късно днес срещу "Бастия" на "Велодром" и евентуалната победа ще отложи празненствата за титла на "Пари Сен Жермен". Възпитаниците на Карло Анчелоти са домакини на "Валансиен" в неделя.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна