Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пети мач ще реши титлата в Италия между "Тренто" и "Пиаченца"

Снимка: Sportal

"Копра Елиор" (Пиаченца), чийто капитан е българинът с италиански паспорт Христо Златанов, вкара финалния плейоф в италианската Серия А1 в пети решаващ мач. Възпитаниците на Лука Монти надиграха у дома "Итас Диатек" (Тренто) с 3:0 гейма, в отделните части 25:22, 25:19, 25:20 точки.

По този начин Златанов и съотборниците му изравниха резултата във финалната серия на 2:2 победи. Петият решаващ мач между двата тима е на12 май.

Капитан на "Пиаченца" Христо Златанов изигра пореден страхотен мач, стана най-резултатен с 25 точки и бе избран за най-полезен играч на мача. Кубинският център Робертланди Симон и Алесандро Фей добавиха по още 9 точки. От друга страна звездата и капитан на "БГ Тренто" Матей Казийски игра стабилно и завърши с 9 точки, а най-резултатен стана Османи Хуанторена с 11 точки. Другият българин в състава на гостите - Николай Учиков, не влезе в края и остана на резервната скамейка.

Капитанът на волейболния отбор "Копра Елиор" (Пиаченца) - българинът с италиански паспорт Христо Златанов, сподели след победата, че трябва да счупят много рекорди, за да станат шампиони.

Тренто са шампионите, те са отборът направен да бие, те са огромната машина, която мачка всички през сезона. Трудно ще бъде в 5-ия мач, много трудно даже, защото ще имат домакинско предимство, но е хубаво, че е след една седмица. Хубаво е, че играем добре и, че напрежението е при тях, но те от 2010-а година рядко падат вкъщи. Много рекорди трябва да счупим, за да станем шампиони.

Матей Казийски призна след поражението от "Копра Елиор" (Пиаченца), че са имали проблеми от самото начало.

От гледна точка на играта, със сигурност не ни работише посрещането, което означава, че техният сервис ни е затруднил много, от първата до последната точка. Борихме се до края, но Пиаченца винаги беше крачка напред. Сега трябва да забравим всичко това с оглед на петия мач. Трябва да сме уверени и да играем така както в предпоследния мач у дома. Надявам се публиката ни още веднъж да ни помогне много, защото трябва да играем много по-добре, отколкото днес, сподели Казийски.

 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени