Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гари Родригес донесе победата на "Левски" над "Миньор" (Перник)

Снимка: Sportal

Гари Родригес донесе успеха на "Левски"над "Миньор" (Перник). Новият любимец на Сектор “Б” донесе изключително важната победа с 2:1 буквално в последната 90-ата минута, след като девет минути по-рано Томислав Павлов изненада гостите с гол от фаул.

Преди това резервата Жоао Силва откри в 64-тата минута. В 86-ата минута Якосонго Джиби удари шамар на Владимир Гаджев и бе изгонен с директен червен картон от Стефан Апостолов.

Така "сините" постигнаха петата си поредна победа под ръководството на Николай Митов и отново са на върха в класирането с актив от 61 точки. "Лудогорец" е с мач по-малко и 60 точки преди гостуването на "Етър", а на 18-и май двата тима излизат един срещу друг на стадион "Георги Аспарухов". Преди това столичани гостуват на "Ботев" (Враца).

Старши треньорът на "Левски" Николай Митов изрази задоволство от трудната победа

Стигнахме до победата трудно, в последното минута. Трябваше да си решим мача много по-рано, не трябваше да чакаме 90-ата минута. Имам забележки към играта, но това ще кажа на моите футболисти. Но ги поздравявам за волята и характера, които показаха. Победата си е победа. През първото полувреме малко не ни достигаше, за да водим с 3-4 гола. Прибързвахме с извеждащия пас, стреляхме в неподходящ момент. Трябва това да подобряваме. Не е имало подценяване, просто има и такива мачове. Бях уверен, че ще спечелим. Мачът е 90 минути, а има и добавено време.

Вярвам на футболистите. Те са на земята, аз ги свалям на нея. Не се притесняваме от това. Щом взимаме точките в 90-ата минута е ясно, че имаме и добра подготовка. Не съм пестил никого и не съжалявам за състава, на който заложих. Аз взимам решенията и аз нося риска.

Наставникът на "Миньор" Николай Тодоров обясни веднага след мача защо перничани са загубили мача от "Левски".

Играхме добре прибрани в защита и разчитахме на контраатаките, защото имаме бързи нападатели. Това бе и целта ни. Загубихме, защото допуснахме човек на втората греда. Не можах да видя какво стана при червения картон. Съдията така е видял - ще го видим на повторение. Имахме ситуации, при които можеше да вкараме още голове. Явно не е достатъчен само един гол да вкараш, за да спечелиш или завършиш наравно срещу "Левски".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна