Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Франсоа Оланд: Основен приоритет за Европа трябва да бъде разкриването на работни места

Снимка: ЕПА / БГНЕС

Френският президент Франсоа Оланд заяви, че Европа трябва да има като основен приоритет разкриването на работни места и да даде надежда на европейската младеж.

Европа беше в състояние да преодолее финансовата нестабилност и да докаже, че нито една европейска страна-членка няма да бъде изоставена в трудни времена, заяви френският президент на среща в Лайпциг, Германия, по случай 150-ата годишнината на германската Социалдемократическа партия.

Френският президент посочи, че сега Европа трябва да се фокусира върху възстановяване на икономическия растеж и на работната заетост. През последните няколко месеца Европа успя да намери пътищата за измъкване от финансовата криза. Сега трябва да покажем решителност и да дадем приоритет на икономическия растеж и работната заетост, заяви Оланд.

Оланд  подчерта: От сега нататък Европа е необходимо да бъде решителна в осигуряването на работни места за младите хора и да постави това като своя приоритетна задача.

Социалдемократическата партия, която ще оспорва управлението на консерваторите на канцлера Меркел на предстоящите през септември избори, е най-старата партия в Германия. Тя е основана още преди създаването на съвременна Германия през 1871-ва година.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна