Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Венцеслав Стефанов недоволен от представянето на "Славия" през сезона

Снимка: БГНЕС

Президентът на футболния клуб "Славия" Венцеслав Стефанов е изключително недоволен от представянето на отбора през сезон 2012-2013, в който клубът чества един век от създаването си. "Белите" завършиха на осмо място в крайното класиране в "А" група и отпаднаха на полуфиналите в турнира за купата на България, без да реализират нито един гол срещу "Берое". "Оценката ми за представянето на отбора е среден три. Вината е и моя. Не успяхме да постигнем целите си със стари футболисти. Доста от играчите не оправдаха доверието, на други им изтичат договорите и ги освобождаваме. Трябва ни промяна в мисленето на самите играчи. Сезонът беше слаб за нас. Всеки трябва да си носи кръста", заяви Венцеслав Стефанов.

Той потвърди информациите, че Христо Янев ще започне подготовка със Славия. Отборът ще привлече няколко футболисти от вътрешното първенство, ще вземе двама или трима чужденци, но и ще си върне някои от преотстъпените в други клубове състезатели. "На концерта в НДК на 10 април по случай стогодишнината видях много хора, които искаха да постигнем сериозен успех през този сезон. Съжалявам, че ги разочаровахме. Обиден съм на футболистите. Те трябва да оставят и частица от себе си на терена, защото играят за клуб със стогодишна история", добави Венцеслав Стефанов.

Президентът на Славия говори и за формата на "А" група. "Не може в първенството да играят повече от 10-12 отбора. Има няколко клуба, които дължат милиони на държавата и на своите футболисти. Важно е и да се спазва финансовия феърплей", завърши Венцеслав Стефанов.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна