Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Йово Николов: Научихме, че Цветанов и Пеевски са били в добри отношения и откъде Цацаров познава Пеевски

Снимка: БГНЕС

Ситуацията е много забавна. Тези скандали експонират някакви взаимоотношения. От случката между тях разбираме, че Цветанов и Пеевски са били в добри отношения. За това подозирахме, но нямаше доказателства. А сега имаме самопризнания. Подозирахме, че г-н Цацаров се познава с г-н Пеевски, сега научихме откъде се познават, така журналистът от "Капитал" Йово Николов коментира острите реплики между бившия вътрешен министър Цветан Цветанов, главния прокурор Сотир Цацаров и депутата от ДПС Делян Пеевски, собственик на различни български медии. 

Това отгръща едни минали страници от познанието за миналата власт, с какви зависимости и как са били свързани. Те показат и отношението на новите властници отново с някои финансови субекти в държавата.

За разместванията в системата на сигурността Николов смята, че оставката на шефа на ДАНС е естествена. А това, че поема г-н Писанчев, се надявам да е, защото е заместник на ДАНС, а не заради заслугите му по операция "Галерия", в която той имаше основна роля. Изненадан съм, че приоритет на това управление са промените в закона за ДАНС. А намерението ГДБОП да се премести в ДАНС ми говори, че тази власт се страхува от силата на МВР. Зад редовете чета, че мотивите са от вътрешно-партийна игра, да удовлетвори някакви лобита в БСП, да не предизвиква напрежение в правителството и да се застраховат от скандалите, които тези структури неперкъснато са създавали. А това вече е лошо, каза Йово Николов.

Чуйте разговора в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени