Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Новак Джокович спря Григор Димитров на „Ролан Гарос”

Снимка: БГНЕС

Григор Димитров напусна Откритото първенство на Франция по тенис. Първата ни ракета отстъпи пред  Новак Джокович с 2:6, 2:6, 3:6. Двубоят се игра на централния корт "Филип Шатрие" и сърбинът успя да вземе реванш за загубата от Димитров на "Мастърса" в Мадрид.

Световният номер 1 бе пределно концентриран и мотивиран от самото начало и тотално надигра своя съперник през целия двубой. Новак Джокович проби в самото начало на мача, а след това постигна и втори пробив, за да затвори първия сет с 6:2. Вторият сет се разви по подобен начин, като Димитров допускаше твърде много непредизвикани грешки не бе равностоен в дългите разигравания. Джокович спечели и втория сет с 6:2, след което и третия с 6:3 и затвори мача след час и 43 минути.

По този начин Димитров отпадна от надпреварата, но все пак се превърна в първия български тенисист, достигнал до третия кръг на турнир от Големия шлем. С представянето си на „Ролан Гарос” българинът спечели 60 хиляди евро от наградния фонд и 90 точки за световната ранглиста. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна