Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Валентин Попов: Пренасочване на пари от тези за подслушванията - защо не?

Снимка: БГНЕС

Синдикатите в МВР предлагат част от парите, отделени за подслушване, да бъдат използвани за подобряване на материалното състояние на служителите. Председателят на Синдикалната федерация на служителите в МВР Валентин Попов уточни в предаването "Преди всички", че още днес ще бъдат изпратени въпроси до Цветлин Йовчев, свързани с реформата в министерството и изваждането на служби от МВР.

Не бързаме да се радваме на нов началник. Ще следим дали реформата няма да застраши икономически, социални и професионални права. Един от въпросите, които ще поставим на Йовчев, е съкращенията. Бихме искали да знаем има ли такъв риск и това да стане след консултации с нас. Цветлин Йовчев получава много лошо наследство, особено в социалната сфера. Пренасочване на пари - от тези за подслушванията - защо не?, каза още Попов.

В интервю за в. "Стандарт" министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев каза, че МВР е в тежко финансово състояние и в момента има дупка от 93 млн. лв. от средствата за издръжка. Според Йовчев, ако нещата продължават по същия начин, до края на годината сумата ще нарасне до 180 млн. лв. С моя заповед е създадена работна група, която ще предложи конкретни решения за преструктуриране на разходите и намиране на решения на този проблем, като в рамките на следващия бюджет ще търсим реални възможности за увеличаване на доходите на служителите на МВР, казва още в интервюто за "Стандарт" министърът на вътрешните работи.

Цялото интервю на Николай Христов с Валентин Попов можете да чуете в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна