Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Е. Радев: Анкетната комисия няма смисъл - Цветанов сам се отказа от имунитета си

Мл.Червеняков: Заплащането ще бъде спирачка пред СРС-тата - само 5 % се използват в практиката
Снимка: БГНЕС

Депутатът от ГЕРБ Емил Радев коментира инициативата на БСП за създаване на временна анкетна комисия за имунитета на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов.

Не знам защо е тази анкетна комисия, след като Цветанов от самото начало декларира, че ще се откаже доброволно от имунитета си. Документите са депозирани. Днес ще се сложи край на това говорене. Може би управляващата тройна коалиция трябваше да се запознае с всички документи и след това да се правят всички тези неща. И тук сме свидетели на огромна манипулация, както и по време на предизборната кампания, обобщи Радев.

Дано този път прокуратурата да си свърши работата като хората. Българските граждани имат нужда да бъде осъден някой, на когото много са му набрали, каза в "Преди всички" бившият депутат от Синята коалиция Димо Гяуров.

Знаем твърде малко, за да коментираме адекватно нещата. Не знаем какво е констатирано и какво – не. Въпросните ванове, за които се твърди, че не могат да записват, всъщност могат, това е въпрос на конкретна техническа конфигурация, разясни бившият депутат.

Бяхме свидетели на изключителна арогантност през последните години – и по отношение на митниците, и по отношение на правата на гражданите. Наказание е необходимо, смята Гяуров.

Новите управляващи не си дават сметка, че са дошли на власт благодарение на арогантността на предишните.

Всичко онова, което е свързано с антикризисните мерки, трябва да е приоритет, добави Гяуров.

ДАНС е любимото дете на БСП, ГДБОП – любимото дете на ГЕРБ. ГЕРБ осакати ДАНС, сега БСП прави същото с ГДБОП. С вливането на ГДБОП в ДАНС се постига ликвидиране и се прави подбор на кадрите. Но има опасност да се създаде огромна структура, която да не върши кой знае каква работа.

Картината в парламента е доста срамна и отблъскваща. Парламентарната група на ГЕРБ е в глуха защита, изглежда като чувал, който бият. Там няма изявени оратори. Изглежда като обезглавена, няма лидер.

Ако вместо Цветанов правораздават Делян Пеевски и Волен Сидеров, на практика няма да има разлика с предишното управление, смята Гяуров.

Депутатът от Коалиция за България Младен Червеняков защити ползата от въвеждане на нови законови рамки за употребата на специални разузнавателни средства.

Законопроектът има един много сериозен дисциплиниращ ефект - парите.

Всеки един заявител на специално разузнавателно средство трябва да заплаща при искане за неговото използване. Мисля, че това е доста рационален момент, който ще спре това голямо количество специални разузнавателни средства, от които само 5% се използват в практиката.

Целите интервюта можете да чуете от звуковите файлове.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна