Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Виктория Азаренка за първи път на полуфинал на "Ролан Гарос"

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Поставената под номер 3 в основната турнирна схема Виктория Азаренка се класира за първи път за полуфинал на "Ролан Гарос" след две загуби на четвъртфиналите през 2009-а и 2011-а година. Бившата номер 1 в света Виктория Азаренка имаше проблеми само в първия сет срещу Мария Кириленко, 12-а в световната ранглиста. Впрочем двете тенисистки се познават много добре и са играли на двойки, като двойката Азаренка - Кириленко достигна до финала на откритото първенство на Австралия през 2011-а година.

Беше трудно, Мария е голям състезател и началото беше много равностойно. Аз съм доволна, че най-после преминах този етап, каза Виктория Азаренка.

Рускинята Мария Шарапова, която е миналогодишната победителка в "Ролан Гарос", а сега е под номер 2 в схемата, направи катастрофален първи сет /0:6/ и това бе първият загубен сет на Шарапова от началото на турнира. Аз си казах, че трябва да гледам напред, че още съм в мача, обясни след победата си Шарапова за първия сет от мача. Аз съм много щастлива, че отново съм на полуфинала.

На полуфиналите днес Мария Шарапова ще играе срещу Виктория Азаренка, а американката Серина Уилямс - срещу италианката Сара Ерани.

Четвъртфинални срещи от четвъртък на откритото първенство на Франция по тенис - жени:

Виктория Азаренка (Беларус) - Мария Кириленко (Русия) - 7:6 /7:3/, 6:2;

Мария Шарапова (Русия) - Йелена Янкович (Сърбия) - 0:6, 6:4, 6:3.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна