Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Весела Лечева: Симбиозата между Станишев и Пеевски съществува от 2009-а

Снимка: БГНЕС

През 2009-а година в интервю за вестник "Труд" Весела Лечева казва, че двама души са управлявали държавата в края на мандата на тройната коалиция - Делян Пеевски и Росен Карадимов. Попитана дали днес е изненадана, че Пеевски е стигнал до шеф на ДАНС, Лечева отговори, че симбиозата между Сергей Станишев и Делян Пеевски съществува още от 2009-а година.

За съжаление тя изкристализира през 2013-а година. Жалкото е, че тази симбиоза беше използвана от лидера на БСП за саморазправа с опонентите в БСП. Самият Станишев не разбра колко негативи има в тази симбиоза още 2009-а, но сега видя колко много е неодобрението. Пеевски няма вина, вина има Сергей Станишев, като се опитваше да вмени колко ценен е този човек за държавата. Това правителство дойде с експретност. Мисията му беше експертност. Няма как да наложиш Делян Пеевски като експерт.

Според Лечева фактът, че Станишев е поднесъл партията в ръцете на група хора, е тежък удар за БСП. Не знам дали си дава сметка. Аз неговата оставка я поисках през 2009-а и той трябваше да я подаде и нещата за БСП щяха да се развият по друг начин. Сега за какво да му я искам? Ако той не може да прозре по-далече от приятелския си кръг, да си я подаде сам, улицата просто ще ни измете.

БСП ще си отиде, но Станишев ще остане лидер за тази партия. За БСП има обратно броене. Има минимален шанс това правителство да остане и той е чрез вътрешни промени в БСП, каза Весела Лечева, бивш депутат от БСП и бивш председател на Държавната агенция за младежта и спорта.

Чуйте разговора от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна