Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ангел Джамбазки: За нас е недопустимо, че Муса Палев е от квотата на ДПС

Снимка: БГНЕС

Нямаме никакво намерение да чакаме министър-председателят Орешарски да мисли дали назначението на Муса Палев е грешка или не. За нас е грешно не защото човекът се казва Муса Палев. Никой от ВМРО не го интересува. Това, което е недопустимо на нас, е, че този човек е от квотата на ДПС, а за нас да назначаваш валия от ДПС е недопустимо и неприемливо. Очевидно ДПС е много огладняла през тези 3,5 години извън властта и със зъби и нокти, включително и наглост, се стреми да заеме колкото може повече управленски постове. Затова ние протестираме и няма да допуснем Муса Палев, без значение какво реши Орешарски. Това каза заместник-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки в интервю за предаването "Нещо повече".

Голяма политическа грешка да назначиш в област Благоевград, която има своята специфика, представител на ДПС, защото в Благоевградска област, която беше присъединена към България през 1912-а година, все още има много деликатни обществени отношения по темата и когато дадеш на ДПС областните управители в Благоевград, в Пазарджик, в Пловдив, където е разположена ислямската дъга, за всеки един нормален български родолюбец се вижда, че ДПС превзема територии, в които има заплаха от радикален ислямизъм. Затова не приемаме човек, който е от ДПС, заяви Джамбазки.

Подписката за освобождаването на Муса Палев от поста на областен управител на Благоевград за три дни е събрала около 3000 подписа.

Цялото интервю с А. Джамбазки можете да чуете от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна