Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протести срещу областните управители в Благоевград, Пловдив и Пазарджик

Снимка: БГНЕС

Пореден ден продължават протестите пред областните управи на Благоевград и Пловдив срещу назначението на областните управители Муса Палев и Венцислав Каймаканов. И двамата днес не се явиха на работните си места.

Тази сутрин Муса Палев не се яви в областната управа, а от администрацията не можеха да обяснят защо. Остава и палатковият лагер от понеделник.

В Пловдив областният управител Венцислав Каймаканов заяви пред медиите, че отново е в София и не знае кога ще дойде на работа, съобщи кореспондентът на БНР Кремена Данева.

Младежките организации на БСП от Пазарджишка област и ВМРО също излязоха на протест пред областната администрация срещу назначаването на Иван Йорданов за областен управител от квотата на ДПС. Областният управител Иван Йорданов беше посрещнат с възгласи "Оставка". Той пък поздрави протестиращите с усмивка и заяви, че няма от какво да се срамува, няма от кого да се крие, разказва кореспондентът на БНР в Пазарджик Невена Петрова.

Според областния координатор на пазарджишките млади социалисти Васил Котев назначаването на областен управител в Пазарджик от квотата на ДПС е срам за БСП.

Нашият протест днес е не само срещу назначението на господин Иван Йорданов, а срещу кандидатура на ДПС за Пазарджик. Този акт хвърли петно върху БСП и урони доверието в нашата партия. Когато се разхождаме сред хората, нас ни е срам да ги погледнем, защото до преди няма и един месец сме ги увещавали да гласуват за това, че ние сме по различни от ГЕРБ. Обаче в крайна сметка ние продължаваме грешките, които ГЕРБ допуснаха. Единствен изход е оставката на Сергей Станишев, въпреки че много добре сме наясно, че тя няма да бъде подадена, коментира Васил Котев.

От сградата на областната управа протестът се прехвърли пред Общинския съвет. Социалистите и ВМРО поискаха оставката на кмета Тодор Попов, наричайки го кадровик на ДПС в общината заради близките си отношения с Делян Пеевски, който бе избран за депутат с ромските гласове на Пазарджик. Утре протестите продължават.

По публикацията работиха: Кремена Данева, Невена Петрова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна