Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Христо Стоичков е новият собственик на ЦСКА, „червените” фалираха

Снимка: Sportal

Христо Стоичков официално е собственик на ЦСКА, след като Димитър Борисов и Иво Иванов са му прехвърлили всички акции. Новината беше потвърдена от двамата бизнесмени в обръщение на официалния сайт на тима.

Днес се проведоха разговори с Христо Стоичков, на които се взе общото решение да му бъдат предоставени акциите на Клуба с бланково джиро. Тези действия са продиктувани на базата на едномесечни разговори от една страна, и от друга заради натрупания негативизъм към ЦСКА. Ние като собственици (Димитър Борисов и Иво Иванов), нямаме абсолютно никакви финансови претенции. Като отговорни хора решихме съдбата на ЦСКА оттук нататък и решенията за бъдещето на Клуба да взима Христо Стоичков. Също така предприемаме тези действия заради тежкото финансово състояние, в което се намира ПФК ЦСКА ЕАД, както и натрупаните дела срещу дружеството през годините, което ни поставя в сериозно затруднение относно издръжката на Клуба, която няма да можем да подсигуряваме.Вярваме и сме сигурни, че ЦСКА ще продължава да бъде същата велика спортна институция от национален мащаб, каквато е била през всичките години от създаването й. Водени от тези мотиви и поради убежденията ни, че трябва да дадем ново развитие на Клуба, който съответно да реализира модерни идеи, стигнахме до това окончателно решение.

По този начин Борисов и Иванов се оттеглят от ЦСКА след пет години управление, в които "армейците" не спечелиха нито една титла.

Същевременно новият собственик Христо Стоичков обяви фалит на старото дружество заяви официално, че тима няма да участва в евротурнирите през предстоящия сезон.

Първият мач, живот и здраве, е на 20 юли. Няма да се играе в Европа. Не е фатално, че ще пропуснем една година в Европа. Но не трябва да допуснем марката "ЦСКА" да не е в Европа. Това няма да го допусна, сподели Стоичков.

Той получава акциите на новото дружество и сега вероятно ще се търси обединение с друг тим от елита, за да не започне ЦСКА от "В" група.

 

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна