Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Юлий Павлов: Бих се притеснил, ако създадем прецедент - 10-15 хиляди души да бутнат едно правителство

Снимка: БГНЕС

Директорът на Центъра за анализи и маркетинг Юлий Павлов заяви в предаването "Нещо повече", че управляващите са в ситуация, в която всяко тяхно действие се наблюдава "под лупа".

И тук имам предвид не толкова протестиращите, защото те искат тяхната незабавна оставка, а останалата част от обществото, които не са изразили окончателното си становище. Така че за управлямащите хич няма да е лесно, освен ако не решат да си хвърлят оставките. Огромното мнозинство от хората стоят по домовете си и изчакват да видят как ще се развият събитията, каза Павлов и цитира изследване на "Алфа рисърч", което показва отношението на хората към оставка на правителството.

По отношение на предсрочните избори - много хора очакват да има, но по отношение на скорошни избори общественото мнение е раздвоено. Ако протестите останат с такава интензивност или намаляваща, което е по-вероятно, аз не виждам причина правителството да си подава оставката. Бих се притеснил, ако създадем прецедент, в който могат 10-15 хиляди души да бутнат едно правителство. Ситуацията в момента е доста благоприятна за гражданското общество, защото с натиск биха могли да бъдат извършени много реформи, каза Павлов.

Чуйте мнението в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени