Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пюзант Касабян е новият – стар председател на федерацията по бадминтон

Снимка: www.sportni.bg -

Пюзант Касабян беше преизбран за шести път за председател на федерацията по Бадминтон по време на Общо-отчетно изборно събрание на централата, което се проведе в парк-хотел "Витоша". На сбирката присъстваха представители от 50 от общо 54 клуба от цялата страна.

Володя Златев беше преизбран за изпълнителен директор. Управителният съвет включва 13 души - Пюзант Касабян, Володя Златев, Анета Янева, Васил Иванов-Лучано, Станимир Недев, Орлин Цветанов, Стилян Цанев, Пейо Бойчинов, Слънчезар Цанков, Симеон Симеонов, Пламен Дочевски, Неделчо Кесов и Стефан Христов. Старши треньорът на Петя Неделчева - Орлин Цветанов се завръща в Управителния съвет след отсъствие от един мандат. Лучано пък е председател на Националната комисия по ракетлон.

Управителният съвет е съставен от специалисти, който са постигнали резултати. Отчетохме много добри резултати, спечелените отличия от Петя Неделчева на сингъл и на двойки жени с Анастасия Руских, отличното представяне на Петя на турнирите от Суперсериите, бронзовия медал на Линда Зечири на европейското първенство, двата медала на Стефани Стоева и Габриела Стоева от световното първенство за девойки. България е сред първите осем страни в Европа по постижения. Трябва да се вземат мерки за бъдещето, да подобрим работата на юношите и девойките, да се подобри работата в мъжката част по отношение на националните състезатели.

 

По публикацията работи: БНР

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна