Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кадиев: Актуализирането на бюджета ще разграничи ясно периодите на управление

Снимка: БГНЕС

Имам доста въпроси, които ще задам (в Комисията по бюджет и финанси, която днес обсъжда актуализацията на бюджета - бел.ред.), каза депутатът от Коалиция за България Георги Кадиев в предаването "Нещо повече":

Ако ме питате дали бюджетът трябва да бъде актуализиран, според мен това може да бъде направено сега или през септември - няма разлика. През септември щеше да се направи по-прецизна актуализация. Но има смисъл да се направи и сега. Аз ще го подкрепя, защото това ще отсече много ясно периодите на управление. Ще покаже докъде са докарали нещата ГЕРБ и какво ще става оттук нататък.

Най-важният - тъй като в приходната част на бюджета е предвиден недостиг на данъчни приходи - около 550 милиона лева, но от друга страна пък, преизпълнение на неданъчните приходи с около 350 милиона лева, без да е обяснено откъде ще дойдат тези 350 милиона лева. И моят въпрос ще е за това. Дали това е някаква приватизация, която се придвижда, дали завишаване на глоби и т.н. В самата обосновка е записано преизпълнение, но не е обяснено откъде, коментира Кадиев.

Интервюто с Георги Кадиев можете да чуете от звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна