Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 30 жени кърмиха бебетата си във Велико Търново като част от "Голямото кърмене"

Снимка: Катя Чорова

Над 30 млади жени кърмиха бебетата си в градския парк "Дружба" във Велико Търново, за да популяризират ползата от кърменето за новородените и майките.

"Причината, поради която сме тук е стартиралата вчера световна седмица в подкрепа на кърменето, част от глобалната инициатива "Голямото кърмене". Целта на тази инициатива е всъщност да привлича общественото внимание към ползите от кърменето."

"Все повече майки в последно време в света залагат на адаптираното мляко поради различни причини. Според мен е по правилно детето да бъде кърмено."

"Най-невероятното усещане за една майка. Създава чудесна връзка между майката и бебето. Здравата връзка, която се създава, също така и е много по полезно.
По-лесно, по-удобно, няма да ставаш през нощта да правиш шишета с мляко. Тя спи при мене, само я завъртам от едната, от другата страна и аз мога да се понаспя, иначе ако трябва да ставам да правя и топла вода, мляко, тъй много по лесно е."

"Да не говорим за това, че децата са по здрави, когато са кърмени, да не говорим за това, че има по малък риск от затлъстяване. За майката също има много ползи по отношение профилактика на рака на гърдата, по бързо възстановяване след раждането."

Това зявиха участнички в инициативата "Голямото кърмене" във Велико Търново.

По публикацията работи: Катя Чорова - кор. на БНР във В. Търново
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна