Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Енгин Исмаил загуби схватката за бронза

Снимка: www.bul-wrestling.org

Европейският ни вицешампион при кадетите Енгин Исмаил загуби малкия финал в категория 74 кг и остана пети на Световното първенство по свободна борба за юноши в столичната зала "Арена Армеец". Българският национал беше надигран от иранеца Гиас с технически туш при 0:7 точки.

В последния ден от първенството в категория 55 кг еврошампионът Георги Вангелов ще започва с венецуелеца Давила. При успех той ще срещне японеца Накамура, трети от световното първенство за кадети. В потока на българския борец личат още имената на руснак и грузинец.

При 66-килограмовите Шамил Кураев стартира срещу австиреца Дорнфонд. В неговия поток са Киличалян (Турция), Алекян (Армения), азера Омеров, трети на световно първенство.

Мирослав Милков (84 кг), трети от европейското за кадети, ще срещне Речвиашвили (Гърция). При успех той най-вероятно ще се бори с руснака Валиев, номер 1 в Европа.

При тежките до 120 кг Дилявер Заид, европейски вицешампион при кадетите, стартира срещу азера Магомедавиров, трети от първенството на континента. В потока на българина са представителите на Русия, Армения, Република Корея, Иран, Япония.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени