Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Христо Йовов: Бях сигурен, че Стилиян ще се справи

Снимка: БГНЕС

Днес в Глазгоу ще се състои благотворителният бенефис на Стилиян Петров, организиран от ръководството на "Селтик". Над 60 хил. фенове се очаква да приветстват Стенли в последния му мач. Всички средства от срещата ще бъдат предоставени на фондация на Стилиян Петров за подкрепа на болните от левкимия и техните семейства.

Христо Йовов, който ще участва в срещата, заяви в интервю за предаването "Неделя 150", че е сигурен, че Стилиян ще се справи:

Ние сме длъжни като приятели на Стилиян да се отзовем. Надявам се да стане едно шоу. Надявам се хората на стадиона да се забавляват, както и ние на терена.

Йовов обясни, че в момента Стенли е в добро настроение: Видяхме се вече. Надявам се да запази настроението си. /.../Аз се чувствам като част от някакви негови спомени, а когато се съберат 40 души, които са били част от живота му със сигурност ще бъде доста трогателно за него и в крайна сметка той е важният и се наявам да почувства нашата подкрепа.

Според Йовов левкимията е променила Стенли, но в положителна посока: Със сигурност левкемията го промени, но към положително. Просто е по-внимателен и по-спокоен. Когато разбрахме за болестта му, веднага заминахме за Англия. Наистина беше трудно за нас. Но аз бях сигурен, че той ще се справи. Добрите хора се справят с трудностите.


Цялото интервю чуйте в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна