Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Организацията за забрана на химическите оръжия е отложила срещата за Сирия

Снимка: ЕПА / БГНЕС
Организацията за забрана на химическите оръжия е отложила за неопределено време срещата за обсъждане на руско-американския план за унищожаване на сирийския арсенал с отровни вещества. Това предаде Франс прес, като се позова на съобщение на базираната в Хага надзорна организация. Срещата на Изпълнителния й съвет, посветена на Сирия, беше планирана за неделя.

Ще обявим нова дата и време на това място възможно най-скоро, допълва организацията. Тя вече отложи срещата няколко пъти през настоящата седмица, припомня Франс прес.

Според дипломатически източници проектът за текст, който да бъда обсъждан на срещата, все още не е договорен от Съединените щати и Русия.

Организацията за забрана на химическите оръжия е натоварена с прилагането на Конвенцията за забрана на химическите оръжия, към която Сирия поиска да се присъедини заради перспективата за военни действия срещу Дамаск. Изпълнителният съвет е съставен от посланици на различни нации с дипломатически представители в Хага, посочва Франс прес.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна