Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Изкуството на барока" - за седми път на софийска сцена

Снимка: Luxuria Europae

Седмото издание на фестивала за старинна европейска музика "Изкуството на барока" започва от 25-и септември 2013 г. Програмата включва виртуозни концерти от Вивалди, лирични тенорови арии от Рамо, италиански ренесансови песни, изпълнения на френски барокови гайди, шедьоври от Хендел, Бах и Льоклер на автентични инструменти.

Утвърдени европейски ансамбли и солисти като Les Ambassadeurs, Cafébaum, Алексис Косенко, Франсоа Лазаревич и др. ще ни заведат в Берлин по времето на краля-флейтист Фридрих Велики, във Френския кралски двор, в известно от 1719-а година Лайпцигско кафене. Сред изпълнителите са и българските цигулари Зефира Вълова и Иван Илиев, лютнистът Явор Генов, пианистите Василий Илисавски и Веско Стамболов и др.

Фестивалът "Изкуството на барока" е част от културната програма в подкрепа на кандидатурата на София и Югозападен регион за Европейска столица на културата през 2019-а година.

За акцентите в програмата чуйте в интервюто на Ирена Гъделева със Зефира Вълова - артистичен директор и активен участник във фестивала.

По публикацията работи: Алегро виваче
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна