Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Борусия" (Дортмунд) с труден успех за купата на Германия

Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Борусия" (Дортмунд) спечели с 2:0 като гост след продължения срещу втородивизионния "Мюнхен" 1860 в мач от втория кръг в турнира за купата на Германия. Пред повече от 71 хиляди зрители на стадион "Алианц Арена" "жълто-черните" направиха равенство 0:0 в редовното време, но след това успяха да спечелят срещу числено намаления състав на баварците. В редовното време най-чистите положения за гол пред гостите бяха пропуснати от Якуб Блашчиковски и Марко Ройс. В 105-ата минута германският национал Ройс беше повален в наказателното поле от Доминик Щал и при последвалата дузпа резервата Пиер-Емерик Обамеянг вкара в полза на финалиста в Шампионската лига. Щал от домакините пък получи червен картон за нарушението срещу Ройс. В 107-ата минута Хинрик Михитарян оформи крайното 2:0 след контраатака на "Дортмунд".

"Байер" (Леверкузен) спечели с 2:0 като гост срещу "Арминия" (Билефелд), (втора дивизия), с голове на Сон-Хюн Мън и на Сидни Сам през второто полувреме. В друга среща от турнира "Хамбургер" победи с 1:0 у дома състава на "Гройтер Фюрт". Срещата беше официален дебют за новия старши треньор на домакините Берт ван Марвайк. В средата на второто полувреме Пиер-Мичел Ласога вкара гола на победата в полза на тима от Хамбург.

Елитният "Майнц" отпадна след поражение с 0:1 у дома от втородивизионния "Кьолн".

"Хофенхайм" спечели с 3:0 у дома след продължения срещу "Енерги" (Котбус), докато "Волфсбург" отстрани "Аален" след домакински успех с 2:0.

По-късно днес носителят на националната купа "Байерн" (Мюнхен) посреща "Хановер".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна