Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Роберто Манчини пое "Галатасарай"

Снимка: БГНЕС

Италианският специалист Роберто Манчини беше представен тази вечер като старши треньор на турския шампион Галатасарай, след като назначението му беше ясно от снощи и през целия ден медиите допълваха детайли по договора. Манчини подписа договор за три години като той наследи поста от Фатих Терим.

Официалната информация от клуба е, че 48-годишният италианец ще получи 3,5 милиона евро за първия си сезон като треньор на отбора. За всяко от следващите две първенства заплатата му ще бъде по 4,5 милиона евро за всеки.

Един от най-успешните турски треньори за всички времена- Фатих Терим, беше отстранен от поста, след като не се съгласи с предложението на клуба за ново двугодишно удалжаване на сегашния контракт. Терим пък за трети път поема националния отбор на страната.

В сряда Галатасарай играе с Ювентус в Шампионската лига като гост, а Манчини в този мач ще бъде единствено зрител. На старта на кампанията в турнира турците бяха съсипани с 1:6 на собствен терен от Реал (Мадрид).

Помощници на Манчини ще бъдат Атилио Ломбардо и Иван Карминати. Италианецът е без работа, след като беше уволнен от Манчестър Сити през лятото, а освен това е водил отборите на Лацио, Интер и Фиорентина.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна