Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съдът във Враца остави в ареста един от тримата разследвани за обира на инкасо автомобила

Снимка: Архив

Врачанският окръжен съд остави в ареста 30-годишният Иван Иванов - един от тримата разследвани за въоръжения грабеж на 91 хиляди лева от инкасо автомобил пред банков клон в града. 

Сред мотивите на съда да потвърди исканата от обвинението мярка "постоянен арест" за Иван Иванов е богатото му криминално досие с 9 изтърпени присъди за кражби, една от които за грабеж, лошите характеристики и данните, че въпреки постоянната му регистрация в София, той е живеел на различни адреси.

Четири дни след обира на инкасо автомобила пред банковия офис във Враца от официалното съобщение на полицейския бюлетин вече са ясни подробности за кражбата, която е квалифицирана като въоръжен грабеж. Според разследването той е извършен от 30-годишния Иван Иванов в съучастието на Христо Георгиев на 41 години с адрес в София и Людмил Георгиев на 38 години с врачанска регистрация. Те са нападнали охранителя на инкасо автомобила и са откраднали от него чувал с 91 хил. лв. Сумата е оборотът на врачанска фирма и е трябвало да бъде оставена за съхранение в нощен трезор.

Според пресцентъра на МВР се проверява и дали са спазени изискванията на наредбата за охрана при транспортирането на ценни пратки и товари. От МВР съобщават още, че 6 хиляди лева от открадната сума са намерени при задържането на двама от извършителите – Иван Иванов и Людмил Георгиев. Последният е с мярка "парична гаранция" от 1000 лева заради чистото му съдебно минало и съдействието му на полицията при разкриването на случая. За общодържавно издирване е обявен третият участник Христо Георгиев – бивш служител на 9-то РПУ в София, освободен от системата заради корупция и злоупотреба със служебно положение. По неофициална информация у него е останалата част от откраднатите пари.

По публикацията работи: Ива Антонова – кор. на БНР във Враца
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна