Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Локомотив" (Сф) победи с лекота опашкаря "Пирин" (ГД)

Снимка: БГНЕС

"Локомотив" (Сф) победи последния в класирането "Пирин" (ГД) с 2:0 в среща от 14-ия кръг на "А" футболната ни група. Столичните "железничари" спечелиха с лекота и записаха четвърти мач без загуба в шампионата. Маркиньос вкара първия гол в 18-ата минута с глава след центриране на Искрен Писаров отдясно. Това е 10-и гол на бразилеца с български паспорт в първенството този сезон, с което той се изравни на върха в листата на голмайсторите с Мартин Камбуров. "Пирин" можеше да изравни в 37-ата минута, но удар на Веселин Марчев с глава премина на сантиметри от страничния стълб. "Локомотив" реши изхода от мача в 69-ата минута, когато Маркиньос бе фаулиран в наказателното поле и реферът Станислав Ставров отсъди дузпа и даде червен картон за извършителя на нарушението Любомир Гуцев. Влезлият като резерва Даниел Пеев бе точен от бялата точка за крайното 2:0.

 

Среща от 14-ия кръг на "А" футболна група:

"Локомотив" София - "Пирин" Гоце Делчев - 2:0 (1:0)

голмайстори: 1:0 Маркиньос 18, 2:0 Даниел Пеев 71-дузпа

стадион: "Локомотив"

зрители: 800

главен съдия: Станислав Ставров

червен картон: Любомир Гуцев "Пирин" 68

жълти картони:

- "Пирин": Костадин Башов, Марио Близнаков

състави:

"Локомотив": Галев, Ранджелович, Бранеков (61-Гаров), Матютю, Дюлгеров, Махамат, Том, Маркиньос, Писаров (46-Пеев), Сота, Бибишков (60-Цанков)

"Пирин": Абдиков, Пиргов, Гуцев, Фиданин, Башов (76-Хазуров), Лазаров, Марчев, Панайотов, Ибраим, Стоянов (28-Васев, 75-Коцев), Близнаков.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна