Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Студенти от НБУ с дарение за бежанците

Снимка: НБУ

Студенти от Нов български университет дариха храна, детски играчки и консумативи от първа необходимост на бежанския център в столичния квартал "Овча купел". Те са приготвили 150 торбички за 150 семейства.

Директорът на издателската къща на университета Веселина Василева обясни какво съдържа всеки плик:

Едни бисквити, едни вафли, една леща, ориз, захар, сол, брашно, олио и тоалетна хартия. Няма много точни списъци в бежанските центрове какви хора има и ние не знаем как ще разделим адаптираното мляко, памперсите, прахта за пране, сапуна, тенджерите, тиганите, знаем само точно как ще разделим бонбоните защото в центъра има 370 деца и на всяко от децата ще дадем по едно пакетче бонбони.

Няколко чувала с играчки и торба с медикаменти също отидоха в бежанския център. И още близо 100 броя от учебник по български език за чужденци.

Савина Добрева е една от студентите, участвали в дарителската кампания:

За два дни успяхме да организираме около 20 студенти, като част от тях говорят арабски, за да ни е по-лесна комуникацията с бежанците. Повечето хора в България ги отхвърлят и те идват тука в една непозната страна. Вчера разбрах, че част от децата са без родителите тук и буквално са изоставени от всички. Искаме да им помогнем и да ги интегрираме към нас.

По публикацията работи: Светослава Кузманова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна