Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Референдумът ще помогне за сплотяването на студентската общност

Снимка: wikimedia.org

Ние, като представителен орган на студентите в нашия университет, не желаем просто да си измислим позиция, която да представим уж от името на нашите колеги. Вярваме, че с този път на студентски референдуми поставяме началото на една демократична практика, която ще помогне за сплотяването на студентската общност.

Това каза за предаването "Преди всички" по "Хоризонт" Николай Гешев, председател на Студентския съвет към Медицинския университет в София по повод референдума "За или против окупациите на университети сте като форма на протест?"

В нашия университет не се и говори, няма нищо, свързано с окупацията, но ние не искаме да мълчим по този въпрос. Искаме да чуем мнението на нашите колеги. Специално в нашия университет няма окупация в момента. Има колеги, които си изразяват мнението свободно. Някои подкрепят, а други – не, окупацията в другите университети, но за нас е важно да установим една представителна извадка. Има 6 пункта, в които може да гласуват за този студентски референдум.

В момента най-големият проблем на обществото е, че има криза на представителните органи и на представителността като цяло.  

Цялото интервю с Николай Гешев можете да чуете от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна