Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Новак Джокович победи Федерер в Лондон

Снимка: БГНЕС

Новак Джокович победи за втори път носителя на рекордните 17 титли от "Големия шлем" Роджър Федерер в рамките на няколко дни.

След като сърбинът спечели двубоя между двамата на полуфиналите на турнира от серията "Мастърс" в Париж миналата седмица, сега Ноле пак записа трисетова победа срещу Роджър - 6:4, 6:7, 6:2.

Двубоят бе първи и за двамата от втора група на Финалния турнир на ATP в Лондон. По този начин миналогодишният шампион Джокович (който срази швейцареца на финала през 2012-а) се поздрави с 15-ата си победа срещу поставения под №6 в схемата Федерер в 31-вия мач между двамата.

В четвъртък Джокович, който е защитаващ титлата си от миналата година при най-добрите осем, ще играе срещу Хуан Мартин дел Потро втората си среща от втора група.

Може би това беше най-тежкият ми старт на този турнир. И това усещане в мене са увеличава, като имам предвид и програмата ми от последните седмици, включително и турнира в Париж. Засега нямам идея как ще реагирам физически на това, което ми предстои, но съм щастлив от победата и гледам напред, заяви Джокович след мача.

По-бавно играх, отколкото в Париж, също така допуснах и много грешки. Трябва да се възползваш от всеки шанс, за да победиш Новак. Дори ако направите по равен брой пропуски, пак не е сигурно, че ще спечелиш, коментира Федерер.

 

 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна