Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Джокович спечели финала в Лондон

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Новак Джокович спечели последният за годината турнир "Мастърс" в Лондон. Сърбинът се наложи в два сета над водача в световната ранглистата Рафаел Надал - 6:3, 6:4.

Още от началото на мача световният номер 2  показа по-добра игра. Той стигна до пробив още при първото подаване на испанеца, след което поведе с 3:0 гейма. Надал обаче се съвзе от първоначалния шок и успя да върне пробива и да изравни резултата до 3:3. Последва обаче нова силна серия за Джокович, който спечели следващите три гейма и затвори сета в своя полза - 6:3.

Втората част започна доста подобно на първата и сърбинът отново пръв стигна до пробив при втория сервис-гейм на испанеца. Този път обаче Джокович не допусна обрат и със стабилна игра спечели своите подавания, за да затвори мача с 6:4 в своя полза.

Този успех обаче не бе достатъчен за Новак Джокович да се върне на върха в световната ранглиста. След този мач балансът в срещите между тези тенисисти е 22:17 в полза на испанеца. Надал обаче не успя да повтори рекордното си постижение и отново да завоюва 11 титли в един сезон.

Най-позитивното нещо в тази победа е това, че успях да се възстановя психически след няколкото тежки загуби от Надал. Особено тези на "Ролан Гарос", "Уимбълдън" и Откритото първенство на САЩ, каза Джокович, който стана едва седмият тенисист с три или повече трофея от финалния турнир на АТП.

Този мач няма да промени моята кариера. Да, разочарован съм, но аз не бях фаворит. Опитах се да се боря за всяка топка, да бъда позитивен във всеки един момент, дори и когато мачът не вървеше в моя полза, каза Надал след тежкото поражение от Джокович.

 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна