Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Милица Божинова: Всеки трябва да бъде себе си

Асен Масларски и Милица Божинова.
Снимка: Архив
„Радостно е, че хората имат фантазия, но хора от моето поколение. Фантазията е богата и за това са виновни книжките. Имаше една книжка за Гъбарко – беше ме впечатлила много и това ме провокира да се науча да чета.. От детските години ми липсва много дворът, откритото небе над нас, децата. Вярвам в силата, когато ти помагаш – божествената сила, в която вярвам. Баща ми казваше: със сърцето се вижда най-добре!
Не съм имала такава смелост, че да искам да приличам на някого. Но това ми помогна да бъда себе си в живота. Много хора се опитват да повторят живота на друг, но всеки трябва да бъде себе си. Сега вярвам, че каквото искаш да стане, знам че ще стане. Любовта е важно нещо в живота на човека. И тя не е само между двама души, тя е към всичко. Но когато срещнеш сродна душа – това е прекрасно. Времето показва, пресява истинските важни неща, които ние не можем да решим. Старата къща бе уютният дом, който баба ми създаде за всички нас, деца и внуци. Беше стожерът в семейството, всичко правеше с любов. И затова се опитвам да създам на внуците онова детство, което аз харесвам. И досега съм си един фантазьор!”
А ние пък непрекъснато искаме да каним такива фантазьори в предаването „Повтори фантазията”. Този път то е с участието на поппевицата Милица Божинова.
По публикацията работи: Милена Димова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна