Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Евранет”: „ЕвроВело 13” е най-новият европейски веломаршрут

● „ЕвроВело 13” е най-новият европейски веломаршрут, който започва от Баренцово море и завършва на българското Черноморие. Преди дни в София Българската асоциация за алтернативен туризъм, фондация „Екообщност”, Българска фондация „Биоразнообразие” и Министерството на икономиката, енергетиката и туризма представиха едногодишен проект, финансиран от Генерална дирекция „Предприятия и промишленост” на Европейската комисия за българския участък на „ЕвроВело 13”.
● През 2011 година 40 общини в страната успяха да спечелят пари по Оперативна програма „Регионално развитие”. Сред тях на четвърто място, с осигурено финансиране над 800 000 лева, се нареди община Бургас с проект „Завръщане в Бургас – минало, настояще и бъдеще”.
● Друг проект, финансиран по Оперативна програма „Регионално развитие", е Фестивал на изкуствата "Дунавски вълни”, който ще се проведе във Видин през май.
● Проект „Харманли в песни и багри” e финансиран по схемата за безвъзмездна финансова помощ „Подкрепа за създаване и промотиране на иновативни културни събития” от Европейския фонд за регионално развитие и държавния бюджет.
● „Моята Европа” - артистът Стоян Алексиев.
● „География на музиката на Европа” – музикалният фестивал „Златният елен” в Брашов.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени