Реплика на римски кораб плава по Дунав (видео)

„Жив Дунавски Лимес“ е проект, финансиран с европейски средства, по Програмата за транснационално сътрудничество „Дунав“ 2014-2020 г. Той се фокусира върху свързването, съживяването, изследването, запазването и открояването на римския..

обновено на 01.12.22 в 10:55

"Изкуство за дипломация" краси столични спирки

Посолството на Република Хърватия в България се включва в тазгодишния проект „Изкуство за дипломация“ на художничката Петя Илиева. Той преобразява спирките на градския транспорт и ги превръща в изложбено пространство на културното и..

публикувано на 01.12.22 в 08:28
д-р Мариета Константинова, Мария Мира Христова и д-р Венцислав Стоев

Постурология или модерното разбиране за медицина на синтеза

Науката за правилната стойка  свързва различни специалности, като обединява невролози, зъболекари, офталмолози, ортопеди, кинезитерапевти, рехабилитатори – в зависимост от конкретния случай. Това е специалност, която се занимава с индивидуалните..

публикувано на 30.11.22 в 15:15

Татяна Станева: На руската пропаганда вярват хората, които знаят малко за Украйна

В края на миналата седмица Международният фестивал на етнографското кино ОКО дойде в България, за да разкаже за най-тежките дни от историята на Украйна – от Гладомора, през Чернобил, чак до войната днес. Негов организатор е Тaтяна Станева – бесарабска..

публикувано на 30.11.22 в 09:04

Институциите с човешко лице – една различна версия

Често чуваме истории с негативни  взаимоотношения с институциите, които съществуват, за да ни обслужват. Ана Димова обаче има една по-различна история от контакта си със служителка на столичното РЗИ. “Мисля, че аз бях последния човек, който не..

публикувано на 30.11.22 в 08:25

За теорията на числата, медалите и детството

За златните медали от различни състезания, амбициите и желанието за учене в "Нашият ден" разказва седмокласничката Йоана Младенова от столичното 125 СУ "Боян Пенев“ .   Тя е най-голямата от трите деца на семейството на Таня Чимбулева и Пламен Младенов...

публикувано на 30.11.22 в 08:25

Ремонт на предаватели на БНР на 30 ноември

На 30 ноември от 13 до 16 часа ще бъде извършен ремонт на предавателите на ултракъси вълни БОТЕВГРАД 4 на честота 89.2 MHz, излъчващ програма „Хоризонт“ и БОТЕВГРАД 5 на честота 95.0 MHz, излъчващ програма „Христо Ботев“. Възможни са прекъсвания на..

публикувано на 30.11.22 в 06:00
Синдром на Даун

Слънчевите деца могат да печелят медали

На 29 ноември отбелязваме Световния ден на дарителството и щедростта . Това е денят, в който празнуваме " Щедрия вторник". "Това е денят, в който празнуваме щедростта и така призоваваме хората да даряват, защото има страхотни примери, че..

публикувано на 29.11.22 в 13:30

"Възраждане" предлага учениците от 2-ри до 4-ти клас да могат да повтарят

През изминалата седмица депутати от парламентарната група на политическа партия "Възраждане“ внесоха в Народното събрание проект за промяна на Закона за предучилищното и училищното образование се предвижда връщането на възможността учениците от..

публикувано на 29.11.22 в 13:05