Петър Андронов

Здравето на нашите банки е над средното ниво

В седмицата на Никулден, който отбелязваме и като празник на банкерите,  разговаряме за банките, бизнеса и хората в края на поредната година, в която се подготвяме за влизане в еврозоната. Как се вписва българската банкова система в европейското..

публикувано на 07.12.23 в 16:05
Проф. Славик Табаков

Проф. Славик Табаков или за общото между медицинската физика и Християнското изкуство

В ефира на "Нашият ден" имахме удоволствието да посрещнем проф. Славик Табаков – британски и български специалист по медицинска физика и председател на Международната организация по медицинска физика . В интересната беседа професор Табаков разказа..

обновено на 07.12.23 в 14:01
Славея Лазарова

Яж, чети, обичай, сбъдвай

В рубриката "Семейна библиотека" на предаването "Семейно радио" ви срещаме със Славея Лазарова. Младата дама представи своята нова книга "Яж, чети, обичай, сбъдвай". Изданието се появява след успеха на първата ѝ книга "Яж, чети, обичай и пътувай"...

публикувано на 07.12.23 в 13:21

Тръпката да си в небето през погледа на една стюардеса

На 7 декември светът отбелязва Международния ден на гражданската авиация, който е посветен на важна роля на гражданската авиация в международния душен транспорт и социално-икономическото развитие на сегашното време. Този ден има дълбоко..

обновено на 07.12.23 в 11:15

Към кого е насочен "Менса подкаст"?

В днешния епизод на рубриката "Епизоди от живота" Мартин Тончев от "Менса България" разказва за тематичния обхват на наскоро създадения подкаст на общността с висок IQ. Тончев, който е член на "Менса България", споделя как се започва тази..

обновено на 07.12.23 в 09:49
Доц. Ангел Кунчев

Какво да очакваме в сезона на вирусите?

През последните седмици наблюдава бум на вирусните инфекции . Пациентите все по-често стигат до лекарските кабинетите не поради един, а поради комбинацията от няколко вируса, с които са се заразили. Но все още у нас няма непознати варианти, заяви..

публикувано на 07.12.23 в 09:05
Снимката е илюстративна

Скринингът е най-важният елемент на профилактиката на туберколозата

Седмицата на отворените врати за скрининг на риска от туберкулоза започна от началото на седмицата в Белодробната болница в Бургас . Консултациите и прегледите ще се извършват до 8 декември  2023  г. включително .  През всички работни дни от седмицата..

публикувано на 06.12.23 в 16:10

Именикът Ники Илиев: Името е важно, но по-важни са действията на човек

На днешния Никулден гост в студиото на "Нашият ден" беше актьорът и режисьор Ники Илиев. Той е човек, който съчетава в себе си името, щастието, киното и философията, като ги превръща в изкуство...

обновено на 06.12.23 в 16:04
Александър Александров

Философия на дървото и всичко останало

В свят, в който дигиталното все повече овладява света ни и усещането ни за него, докосването до материята на дървото можем да сравним с магия. Магията прави Александър Александров щастлив, работата с дървото – също. Александър учи дизайн на компютърни..

публикувано на 06.12.23 в 15:15
Проф. д-р Бойчо Ланджов, МУ- София

Кой ще бъде следващият ректор на МУ - София?

Професорът в Катедрата по анатомия на Медицинския университет в София Бойчо Ланджов е единственият кандидат за ректор на най-старото и престижно висше медицинско учебно заведение у нас.  Кандидатурата му ще бъде гласувана на Общо отчетно-изборно..

публикувано на 06.12.23 в 15:05