Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Часът на думите”: Радослав Лютаков и Димитър Гачев

Радослав Лютаков (вляво) и Димитър Гачев.
Снимка: Архив

Радослав Лютаков е роден на 05.09.1981 г. в град Пазарджик. Завършил е висше образование в Стопанската академия в град Свищов, специалност „Счетоводство и контрол”, има магистратура „Мениджмънт и предприемачество”.
Работил е от 2005 г. до 2011 г. като счетоводител във „Велас-В” ООД, а от 2011 г. като главен счетоводител в ДМСГД „Св. Стилиян”, град Ветрен. Кмет на град Ветрен.

Димитър Гачев е роден на 16.08.1967 г. в Пловдив. По професия е лекар. Пише повече от двайсет години, но на литературната сцена се появява едва през 2005 г. Оттогава е носител на над десет национални поетични награди от „Яворови дни” (Поморие, 2006), Мелнишки вечери (2005), „Магията Любов” (Казанлък, 2008) и други. Автор на стихосбирките „Сто” (2006), за която получава наградата „Добромир Тонев”, „Планина за сбогом” (2008) и „Онзи край на живота”. Има публикации в периодичния печат, произведенията му са на френски, италиански, руски и сръбски, член на СБП. Организатор на конкурса „Думи в цвят” (град Пазарджик) за произведения на изобразителното изкуство по текстове на поети. Пише и разкази, излезе от печат романът му „Маса за един”.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна