Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Димитрис Галанис е новият треньор на "Лукойл Академик"

Снимка: БГНЕС

Димитрис Галанис е новият старши треньор на "Лукойл Академик". Договорът му е до края на сезона.

Дебютът му начело на "студентите" ще бъде в събота, когато шампионите приемат "Черноморец" в Правец.

Преди седмица "Лукойл" се раздели със сръбския наставник Оливер Костич като причината бяха четирите поредни загуби в Европа, незадоволителната игра и лошият климат в състава.         

Новият старши треньор на "студентите" ще работи в екип с досегашните помощници в мъжкия тим - Мирослав Ралчев,  Иван Коцев и Георги Давидов.

Целта пред "Лукойл" остава непроменена - до последно преследване на излизане от групата в "Еврокъп", където остават пет двубоя до Нова година.

Галанис е роден през 1971-ва г. в Гърция. Треньорската му кариера минава през "Ираклис" Солун (2005-2006), където първоначално е помощник треньор на бившия гард на Югославия и Словения Юре Здовц, а впоследствие го наследява начело на солунчани. След това е работил в "Пиерикос" (2008-2012) във втория ешелон на южната ни съседка, а за последно той водил първодивизионния "Кавала" (2012-2013), с които трупа опит и в Балканската лига.

Специализира в Европа и САЩ, участва в треньорски клиники на Стария континент и отвъд океана, изкарва стаж при треньора, извел Испания до европейския връх и до сребърните медали на олимпийските игри в Лондон 2012 Сержо Скариоло докато той все още е начело на националния отбор на иберийците. През 2008-а година Димитрис Галанис печели треньорска стипендия, която го изпраща на стаж в меката на баскетбола - шесткратните шампиони на НБА от "Чикаго Булс".

           

 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна