Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Волейболистите ни заедно с Русия, САЩ и Сърбия в груповата фаза на Световната лига през 2014

Мъжкият ни национален отбор по волейбол ще играе във втора група с отборите на Русия, САЩ и Сърбия в груповата фаза на Световната лига през 2014-а година.

Русия е шампион от тази година, САЩ - сребърен медалист от 2012-а, а Сърбия - четирикратен финалист. България завърши на четвърто място в последното издание на надпреварата.

Международната федерация реши да увеличи броя на отборите от 18 на 28 за новия сезон.

В първа група са Бразилия, Италия, Полша и Иран. В трета група са Белгия, Канада, Австралия и Финландия, в четвърта група - Аржентина, Германия, Франция и Япония, а в пета група - Холандия, Република Корея, Португалия и Чехия. Тунис, Турция, Куба и Мексико са в шеста група, а Пуерто Рико, Китай, Словакия и Испания – в седма група.

Камило Плачи прие спокойно жребия на България за Световната лига по волейбол:

Не бих искал да давам оценка на новия формат. Ясно е, че има голям интерес към състезанието и затова от Международната федерация включват повече отбори. Като цяло това е добре за волейбола. Новият формат не променя нищо по отношение на нашето участие. Миналата година също срещнахме много силни отбори, но в крайна сметка успяхме да се класираме за финалите. Целта отново ще бъде да играем по най-добрия начин във всяка среща. Сега обаче трябва да насочим вниманието си към предстоящата световна квалификация, която е изключително важна, коментира италианският специалист.

 

 

 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна