Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тед Лигети по-бърз от Боде Милър

Американецът Тед Лигети спечели без проблеми четвърта поредна победа за Световната купа по ски алпийски дисциплини, след като не остави шансове на своя сънародник Боде Милър по време на гигантския слалом в Бийвър Крийк, САЩ.

Лигети завърши двете спускания по техничното трасе с комбинирано време от 2:35.77 (1:19.83, 1:15.94) минути, побеждавайки с цели 1.32 секунди Боде Милър, който изоставаше и след първия манш. Милър всъщност успя да вземе преднина по време на втория старт за деня, но неговият сънародник се спусна секунди по-късно и дори се наведе на финиша, въпреки че вече водеше по категоричен начин на лидерската позиция.

Двойната победа беше първа за САЩ в гигантския слалом от 2005-а година насам. На третото място пък завърши австриецът Марсел Хиршер, който изостана с допълнителни 0.16 секунди.

Лигети, който стана първият скиор с четири поредни победи за Световната купа от постижението на Алберто Томба през 1991-ва година насам, води в генералното класиране с актив от 200 точки. Алекси Пинтуро е втори със 125, Марсел Хиршер е трети със 120, а Боде Милър е четвърти с 92.

Швейцарката Лара Гут спечели супергигантския слалом за жени в Лейк Луис, Канада, и със своята четвърта победа за сезона излезе начело във временното класиране за Световната купа за жени по ски алпийски дисциплини. 22-годишната швейцарка Лара Гут изпревари в генералното класиране германката Мария Хьофъл-Рийш, която се класира едва на 19-то място в супергигантския слалом на 85 стотни от секундата след победителката. Лара Гут изпревари само с три стотни от секундата Тина Вайратер от Лихтенщайн и с 33 стотни от секундата Ана Фенингер от Австрия.

Американката Линдзи Вон, която поднови състезания на своята любима писта в Лейк Луис (14 победи на тази писта) се класира на 5-о място на 85 стотни от секундата след победителката Гут. През февруари Линдзи Вон контузи тежко своето дясно коляно, претърпя операция и пропусна почти цялата година.

Гут е начело във временното класиране за Световната купа по ски алпийски дисциплини за жени с 446 точки, следвана от Мария Хьофъл Рийш от Германия - 405 точки, Ана Фенингер от Австрия и Тина Вайратер от Лихтенщайн - и двете по 345 точки. Гут е начело и във временното класиране за малката световна купа на супергигантски слалом с 200 точки пред Ана Фенингер - 140 точки, и Никол Хосп също от Австрия - 82 точки.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна