Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Синодът против проекта на Дъбов, Славов и Буруджиева за закон за вероизповеденията

Синодът на Българската православна църква се противопостави на внесения законопроект за вероизповеданията от депутатите Димитър Дъбов, Пламен Славов и Татяна Буруджиева.

В официалното съобщение се припомня, че Синодът вече изрази публично своята позиция в подкрепа на внесения от председателя на Народното събрание Михаил Миков и група народни представители проект на изменения на закона.

Философията на сегашния нов законопроект на трима народни представители противоречи напълно на подкрепения от Светия синод проект на г-н Миков, подменя заложения в него смисъл и вместо да реши дългогодишни проблеми на вероизповеданията, заплашва да ги задълбочи и да създаде нови разделителни линии в обществото, се казва в изявлението.

Българският патриарх и Светият синод категорично се противопоставят на това и отправят учтива покана към председателя на Народното събрание г-н Михаил Миков за среща, на която да се обсъдят проблемите и конфликтите, които поражда законопроектът на народните представители Дъбов, Славов и Буруджиева, се посочва още в съобщението.

По публикацията работи: Николай Кръстев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна