Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Леко подобрение в състоянието на Михаел Шумахер

Снимка: ЕПА / БГНЕС

Състоянието на седемкратният световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер леко се е подобрило след втора операция, която германецът е претърпял тази нощ, съобщиха лекарите от болницата в Гренобъл.

Ситуацията е по-добра отколкото вчера, но все още не можем да кажем, че животът му е вън от опасност. Спечелихме малко време, но продължаваме да следим състоянието му непрекъснато, каза анестезиологът Жан-Франсоа Пайен на пресконференция.

На две била разцепена каската на Михаел Шумахер при инцидента по време на ски в Алпите, който изпрати седемкратния шампион във Формула 1 в кома. Информацията е на участници в спасителната операция, които са цитирани от вестник "Билд".

Каската му беше счупена. Имаше много кръв, споделят свидетелите.

Пред "Екип" директорът на пистата Оливие Симонин разкрива, че участъкът, където е станал инцидента, е много опасен. Той се намирал между две от пистите и бил осеян с камъни и скали. През нощта е бил паднал 20 сантиметра нов сняг, който е направил невидими опасностите.

Същевременно стана ясно, че Шумахер не е карал ски с висока скорост, когато е , каза неговият мениджър Забине Кем. Той добави, че легендата във Формула 1 е помогнал на приятел, който бил паднал, след което продължил да се спуска, но със ските закачил камък, който нарушил баланса му и при падането той ударил главата си.

Михаел не е карал с висока скорост. Този инцидент е плод на лош късмет, каза Кем пред репортери.

 

 

 

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени