Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вигенин иска наказание за депутата от БСП Страхил Ангелов

Снимка: БГНЕС

Министърът на външните работи Кристиан Вигенин призова за отстраняването на депутата от БСП Страхил Ангелов от поста на председател на парламентарната група за приятелство със Сирия. Поводът е посещението на Ангелов в Дамаск и едностранната му подкрепа за управляващия режим. В социалния си профил в интернет Вигенин определи това като безотговорен акт, който противоречи на принципната и балансирана позиция както на България, така и на БСП.

По-рано репортаж на държавната сирийска телевизия САНА съобщи, че в събота Страхил Ангелов е бил приет от председателя на сирийския парламент Мохамед Джихад ал Лахан. В репортажа се твърди, че Ангелов е изразил подкрепа за режима на президента Башар Асад и е обявил, че световните медии не отразяват правдиво случващото се в страната.

Новината дойде в началото на визитата на Кристиан Вигенин в Брюксел, където външните министри на ЕС ще обсъждат и ситуацията в Сирия.

В своя позиция от БСП заявяват, че парламентарната група на Коалиция за България ще изслуша  Ангелов след завръщането му в страната, за да разбере какви са били мотивите за посещението му в Сирия и какви срещи е провел там.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна