Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Страхил Ангелов: Истерията с посещението ми в Сирия е продиктувана от вътрешнополитически причини

Снимка: bspsf.bg
Абсолютно никой в България очевидно не се интересува какво се случва  в Сирия, а по какъв начин Страхил Ангелов е стигнал до там. Това е много странно. Защо съм се видял с правителството? За добро или за лошо, това е правителството на тази държава. Аз не гласувам там. Тези неща ще ги решат те. Не исках да изслушам само едната страна, защото във всеки конфликт има поне 2 страни, а в Сирия, искам да ви кажа, вече са и 3. По никакъв начин не съм ангажирал нито една българска институция, включително и посолството ни там.

Това каза за предаването "Преди всички" по "Хоризонт" депутатът от БСП Страхил Ангелов, който отиде в Сирия в лично качество и се срещна с представители на режима на Башар Асад. Визитата предизвика голям отзвук у нас. Правителството и БСП се разграничиха от  визитата. Бойко Борисов обаче обвини председателя на БСП Сергей Станишев, че лично е изпратил Ангелов в Сирия и поиска оставката на правителството. Министър Ангел Найденов не изключи възможността депутатът да бъде наказан.

За мен истерията е продиктувана от вътрешнополитически причини. Според мен това е една атака, предприета от АБВ, и това е причината за всички тези спекулации. Абсолютно пред никой няма да има нужда да се обяснява. Аз съм отишъл там в лично качество. В никакъв случай няма да стана независим депутат и не виждам никакви предпоставки за това.


Ангелов е останал с впечатление, че никой не се интересува от събраната от него информация за ставащото в Сирия и ще я запази за себе си. Той отрече твърденията за топли отношение с режима на Асад:

Аз не подкрепям режима на Башар Асад.


Според Ангелов би било грешка да бъде отстранен от мястото си в групата за приятелство със Сирия.

Цялото интервю на Силвия Великова със Страхил Ангелов можете да чуете от звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна